Skip to content

Що? З чим? Коли? І, головне, навіщо носити?

Ось, питання яке задають мені всі початківці «капелюшкомани». Саме так, тому що спробувавши один раз одягнути «свій» капелюх, вони вже ніколи не спитають «навіщо?». А знайти відповіді на запитання “що?“, “із чим?” і “коли?” їм завжди допоможуть у нашій майстерні.

Отже, почнемо з простих правил (складних тут загалом і не буває 🙂)

Що не можна робити ніколи: (заборонено під страхом смерті!)

  • Надягати чорний капелюх з опущеними вниз полями, якщо у вас є тіні під очима (це підкреслює ваші недоліки і сильно старить).
  • Носити дуже крислатий капелюх, якщо ви маленькі і пухкі.
  • Надягати капелюх і взуття одного кольору, контрастного до кольорів костюма, якщо ви невисокого зросту (дві плями, що виділяються, зверху і знизу візуально зроблять вас нижче).

До чого ставитись з обережністю: (не смертельно, але підступно!)

  • До бежевих, чорних і синіх відтінків (надлишок кожного кольору окремо часто робить обличчя неживим або невиразним. Присутність усіх трьох кольорів одночасно нічим особливо не загрожує).
  • До капелюха тон-в-тон до основного елемента костюма (пальто, сукня). Капелюх – це обов’язково акцент, а не безликий елемент. Одного кольору з костюмом він може бути лише в тому випадку, коли костюм скроєний дуже просто, а капелюх навпаки досить складної конструкції.
  • До капелюха того ж відтінку, що й волосся (іноді виходять досить смішні композиції, особливо при слабкому освітленні 🙂)

Що можна і потрібно робити: (безпрограшні варіанти!)

  • Носити капелюшок з невеликим асиметричним полем (підходить під будь-який овал обличчя і добре приховує маленькі недоліки).
  • Підбирати капелюхи під колір очей. Бажано більш насиченого відтінку – це завжди дуже ефектно!
  • Складати комплект з однотонного капелюха та квітчастого шалика у кольоровій гамі капелюха.

Можливо, ці правила здадуться вам занадто загальними, але вони універсальні. Виходячи зі свого досвіду, заявляю: всі інші рекомендації часто мають досить приватний характер.

Відповідь на запитання “З чим?” буде лаконічнішою, тому що вона досить проста:

Капелюхи потрібно носити разом із впевненою та привабливою усмішкою!

Капелюх – це корона, і якщо ви це відчули – ви королева! Як співав Джо Кокер:

“You can leave your hat on” – можеш залишити тільки капелюх.

Коли?…

Та завжди і скрізь, де вам у ньому комфортно та не заборонено дрес-кодом.

Сьогодні дуже модно носити формені кепки, наприклад різного виду кашкети, кепки, що нагадують військові головні убори (нємки та конфедератки), і, звичайно ж, жокейські кепочки. Навесні вони були дуже популярні, і, гадаю, восени ця тема стане ще актуальнішою.

Із класичних моделей — поза конкуренцією Федора. За минулими сезонами і в Європі, і в Україні очевидно, що федора – королева подіуму. Ця форма популярна як у чоловіків, так і у жінок, і доречна і в солом’яному та у фетровому виконанні. Капелюх на всі часи, без віку та статі, словом – дуже рекомендую.

Новинкою цього сезону досить несподівано стало канотьє. Вже призабута форма раптово стала популярною серед людей, котрим виглядати стильно — «їх королівський обов’язок». Простий, лаконічний, прикрашений лише стрічкою капелюх, прийшов до нас від венеціанських гондольєрів позаминулого століття, і час від часу дається взнаки. Цього літа очікується його черговий наступ. Будьте готові!

І звичайно ж … вже четвертий сезон поспіль не покидає нас крислата дамська панама, яка здатна вберегти від зайвої засмаги не тільки ваш носик, а й п’яти!

А взагалі, завжди і скрізь, модне те, що красиве, те, що вам йде і робить вас впевненою та чарівною. Носіть капелюхи для краси, впевненості, здоров’я та просто для задоволення!

Завжди ваша шапельє Світлана.

Leave a Reply

en_GBEnglish (UK)