Перейти до вмісту

Ялинка з фатину

Новий рік — це свято, яке нікого не залишає байдужим. Ось і ми, задумавши зробити з такої нагоди «ялинку-капелюх», пішли далі і зробили «ялинку-ялинку». Досвід нам сподобався і ми вирішили зробити такі сувеніри для друзів. Якщо і вас відвідують напади рукоділля, пропоную майстер-клас з виготовлення новорічної ялинки.

Для однієї ялинки заввишки 20 см нам знадобляться:

  • 1,5 квадратних метра м’якого фатину,
  • один лист картону формату А4,
  • клей для клейового пістолета
  • і все, що можна використовувати як прикрасу для ялинки.

Ну, і про інструменти також не забудьте.

Для початку підготуємо стовбур майбутньої ялинки. Якщо у вас, як і в мене, не було під рукою кольорового картону, можна обтягнути сірий картон зеленою тканиною, закріпивши її за допомогою клейового пістолета або клею ПВА. Склеїти конус можна також пістолетом або будь-яким клеєм, що швидко сохне.

Тепер підготуємо голки. Для цього фатин потрібно розрізати на 5 смуг, дві по 12 см, дві по 10 см і одну завширшки 8 см, і густо зібрати їх на машинці або вручну. Гірлянда, що вийшла, повинна бути завдовжки близько 2 м. Шов прокладаємо рівно посередині, починаючи з найширшої і закінчуючи найвужчою смугою.

Отриманий рюш закріплюємо широким кінцем внизу конуса і накручуємо його по спіралі, одночасно закріплюючи клеєм. Відстань від ярусу до ярусу близько 1,5 см.

Тепер необхідно підрівняти голки. Якщо щось вибивається зі струнких рядів — просто зріжте. А якщо по краю ярусу виникає напруга, то зробіть перпендикулярні надрізи, так гілки виглядатимуть навіть натуральніше. Що стосується прикрашання ялинки, можете ні в чому не відмовляти, головне, щоб прикраси були легкими.

Залишити відповідь

ukУкраїнська